LibriVox
Forums

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently October 17th, 2017, 3:09 pm


Post new topic Reply to topic  Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Author Message
Offline
Post Posted:: September 16th, 2017, 7:25 am 
LibriVox Admin Team

Joined: July 14th, 2008, 4:54 pm
Posts: 11621
Location: Nottawasaga Bay
My laptop has died, so I had to resurrect the old tower with Win 10. The strange problem is the sound card, a Creative SB X-Fi.
When the computer finally boots up, there is a radio station coming in quite well. I figured out to open the Playback Devices window, disable the sound, enable again and the radio is gone. :hmm:

_________________
David Lawrence

* Weekly & Fortnightly Poetry - Check out the Short Works forum for the latest projects!
* The Christmas Hirelings - 7 sections available


Top
 Profile  
Offline
Post Posted:: September 16th, 2017, 7:42 am 

Joined: February 24th, 2013, 7:14 am
Posts: 1680
Location: New Hampshire, USA
I've heard this happen with an analog mic, when a wire in the unshielded cable acted as an antenna and added a bit of AM broadcast to the recording. Any unshielded circuit in a computer can act as an antenna, we just don't hear those because supposedly the sound card's source is well isolated. Perhaps yours wasn't so well isolated (and could be programmatically controlled as well)...

_________________
tovarisch
    reality prompts me to scale down my reading, sorry to say
    to PLers: do correct my pronunciation please


Top
 Profile  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group